[...] pokarmowy, ale niezbyt tolerują zmiany w diecie. Posiadacze tej grupy krwi powinni jeść wołowinę, baraninę, cielęcinę, ryby (takie jak dorsz, halibut, jesiotr, morszczuk, makrela). Zalecane jest także spożywanie czerwonej cebuli, papryki, kalarepy, dyni, brokułów, pietruszki, porów, szpinaku. Poleca się jedzenie wszelkiego rodzaju śliwek. [...]
[...] z puszki 236IU 59% płatki sniadaniowe 150-200IU węgorz świeży 1200 IU śledź marynowany 480 IU śledź w oleju 808 IU dorsz świeży 40 IU łosoś (gotowany/pieczony) 540 IU makrela (gotowana/pieczona) 152 IU ryby z puszki (tuńczyk, sardynki) 200 IU żółtko jajka(sztuka) 54 IU ser żółty 7,6-28 IU pokarm kobiecy 1,5-8 IU mleko krowie 0,4-1,2 IU [...]
[...] ryby, jajka Źródła węglowodanów: ryż brązowy - planuję jeść wyłącznie ten rodzaj, płatki owsiane, makaron durum, kasza gryczana Źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, omega-3, makrela, żółtka jajek, olej lniany W dzień treningowy Początkowo planuję spożywać około 3100kcal Białko: 2,2g / 1kg masy ciała = 187g Węgle: 4g / 1kg m.c. = 340g Tłuszcz: [...]
CZ.II. CZY NADMIAR NIENASYCONYCH KWASÓW TŁUSZCZOWYCH W DIECIE CZŁOWIEKA MOŻE SZKODZIĆ ZDROWIU? Awers + rewers, czyli złoty środek? W części pierwszej w przystępny sposób wyjaśniłem, dlaczego i w jaki sposób nadmierna ilość nienasyconych ( a przecież w odpowiedniej ilości działających prozdrowotnie) kwasów tłuszczowych może zagrażać [...]
DIETA zwiększy masę mięśniową, dwa typy budowy ciała. W jesiennym numerze naszego proponuję diety masowe, dwóch typów budowy ciała. Cechą charakterystyczną obydwu jest podobny produktów spożywczych każdym posiłku. zależnie od typu budowy człowieka, którego mają zastosowane, się jednak gramaturą produktów spożywczych, za tym idzie również [...]
[...] czyli NNKT(niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe), bez których nasz organizm nie mógłby funkcjonować. Takie tłuszcze występują np. w oliwie z oliwek, rybach tłustych - makrela, węgorz, śledź itd. Bardzo ważne również są WNKT(wielo nienasycone kwasy tłuszczowe)do, których zalicza się Omega-3 i Omega-6 których spore ilości występują w oleju [...]
Cechą charakterystyczną obydwu jest podobny skład produktów spożywczych w każdym posiłku. Dieta zależnie od typu budowy człowieka, dla którego mają być zastosowane, róznie się jednak gramaturą produktów spożywczych, a co za tym idzie również wzajemnymi proporcjami składników odżywczych: białek, tłuszczów, węglowodanów. Dla typu budowy [...]
Dwie diety zwiększające masę mięśniową - dwa typy budowy ciała. niniejszy artykulik ukazal sie w pismie x-large w jego jesiennym wydaniu na 2007r W obecnym jesiennym numerze naszego pisma proponuję dwie diety masowe, dla dwóch typów budowy ciała. Cechą charakterystyczną obydwu diet jest podobny skład produktów spożywczych w każdym [...]
[...] A pizza??? Co z tłuszczami??? Oleje, smalec, tłuste mięso - unikać jak ognia??? Masło - w sumie tylko używam go do smażenia jajecznicy??? Oliwa z oliwek??? Wędzona makrela??? Dodam że miałem tendencję do podjadanie jakichś wafelków, batoników, pączków i innego szajsu który w niczym nie pomagał L No i pizze którą wielbię. Co z kawą i [...]
[...] i D. Zawartość tłuszczu w mięśniach ryb stanowi kryterium podziału ryb na trzy grupy: 1) ryby tłuste, zawierające powyżej 5% tłuszczu ( m.in. cesta, halibut, łosoś, troć, makrela, szprot, śledź, węgorz, sardynka), 2) ryby średnio tłuste, zawierające 1-5% tłuszczu( m.in. brzana, karmazyn, karaś, karp, leszcz, lin, płoć, pstrąg, sieja, sielawa, [...]
[...] który jest niezbędny w funkcjonowaniu mózgu, a niemożliwy do wytworzenia przez nasz organizm. Pierwsze efekty regularnego spożywania dopiero po 3 tyg. Ryby, szczególnie makrela, śledź, sardynka. Apteka, w postaci kapsułek z rybim olejem bogatym w Omega-3, koszt od kilkunastu zł. - Tauryna Skuteczność 2,5/5 Tauryna występuje praktycznie tylko [...]